Λουκουμάδες με σιρόπι - μέλι κανέλα σουσάμι
Λουκουμάδες ονειρικοι. Διπλοτηγανισμενοι και σιροπιασμενοι.
Μία συνταγή του Άκη που μου αρέσει πολύ και την κάνω χρόνια.
Για το σιρόπι
250 ml νερό
200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 φέτα λεμόνι
1 κ.σ. μέλι
Για τους λουκουμάδες
280 ml νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
9 γρ. ξηρή μαγιά
1 κ.σ. μέλι
1 πρέζα αλάτι
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
50 γρ. κορν φλάουρ
ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Ξεκινάμε με το σιρόπι μιας και πρέπει να είναι κρύο όταν ρίξουμε μέσα τους λουκουμάδες. Βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό το λεμόνι και το μέλι σε μία κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τους λουκουμάδες. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να γίνει ένας χυλός. Προσέχουμε το νερό να μην είναι καυτό αλλά σε θερμοκρασία δωματίου.
Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει σε θερμό και ξηρό περιβάλλον για 30-45 λεπτά.
Βάζουμε μια κατσαρόλα με ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά.
Για να γίνουν έξτρα τραγανοί οι λουκουμάδες μας θα τους τηγανίσουμε δύο φορές.
Όταν το λάδι έχει φτάσει στην κατάλληλη θερμοκρασία βάζουμε τους λουκουμάδες (εγώ έχω ειδικό εργαλείο για το σχήμα)
"Κόβουμε" λοιπόν μικρά λουκουμαδάκια τα αφήνουμε να πέσουν μέσα στο λάδι και όταν έχουμε κάνει αρκετά με μια τρυπητή κουτάλα τους γυρνάμε και τους αφήνουμε να ψηθούν και από την άλλη.
Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν ελαφρύ ρόδινο χρώμα και τους αφαιρούμε από το τηγάνι. Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη μέχρι να τελειώσουν όλοι.
Τους αφήνουμε στο πιάτο με χαρτί για λίγα λεπτά. Τότε ζεσταίνουμε ξανά το λάδι και τους τηγανίζουμε μία φορά ακόμα σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν καλό χρώμα και να γίνουν τραγανοί.
Αφαιρούμε από το τηγάνι και τους πετάμε στο κρύο σιρόπι. Εκεί τραβάνε όσο χρειάζονται. Σερβίρω με ό,τι θέλω με κανέλα - σουσάμι - μέλι - σοκολάτα. Ό,τι αγαπάτε.
Συνταγή από Δέσποινα Μπο
ΜΑΓΕΙΡΟ-ΠΑΡΕΑ


Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου