Μοσχαράκι στιφάδο σκέτο γλύκισμα

                     Μοσχαράκι στιφάδο..



 800γρ.ποντίκι κόβω το κρέας σε μερίδες και το σοτάρω καλά σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο και αρκετούς κόκκους πιπέρι.Σκεπάζω με νερό, ρίχνω 3 δαφνόφυλλα και σιγοβράζω μέχρι να μαλακώσει το κρέας, περίπου μιάμιση ώρα.Σε βαθύ τηγάνι τσιγαρίζω σε ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια(1 ψιλοκομμένο και 1 σε ροδέλες),3-4 σκ.σκόρδο,7-8 μπαχάρια και 5-6 καρφάκια γαρύφαλλο.Σβήνω με κόκκινο κρασί, προσθέτω 1κ.σ. πελτέ, μισή κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ και ένα ξυλάκι κανέλας.Προσθέτω κρεμμυδάκια(1.200 γρ) για στιφάδο που είχα ήδη ζεματίσει και καθαρίσει.Αλάτι πιπέρι και συμπληρώνω ζωμό από το κρέας μέχρι να σκεπαστούν καλά.Βράζω 10 λεπτά να δέσει η σάλτσα, προσθέτω το κρέας, λίγο ακόμη ζωμό αν χρειαστεί, σκεπάζω και σιγοβράζω περίπου μισή ώρα... Λουκούμι έγινε φίλοι μου..


Συνταγή από Ελινα Σκλαβου 

ΜΑΓΕΙΡΟ-ΠΑΡΕΑ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χωριάτικες κοντές χυλοπίτες με κιμά.

Ανάποδη μηλόπιτα εύκολη και πεντανοστιμη

Η πιο αφρατη τυρόπιτα χωρίς φύλλο (χωρίς γιαούρτι)