Πάστα σοκολατίνα - μόκα

 Παστούλες σοκολατίνα- μόκα, δύο γεύσεις που μας αρέσουν πολύ..











 Έφτιαξα πρώτα το παντεσπάνι:χτυπάμε 6 ασπράδια αυγών με μισή φλ.ζαχαρη σε μαρέγκα. Σε άλλο μπολ  χτυπάμε ν'αφρατέψουν τους κρόκους με την υπόλοιπη μισή φλ. ζάχαρης,προσθέτουμε 2 βανίλιες,1 κ.σ.χυμό λεμόνι. Εναλλάξ ρίχνουμε εδώ τη μαρέγκα με 1 φλυτζάνα  αλεύρι φαρίνα και 1 κ.γ.μπέικιν κοσκινισμένα κι ανακατεύουμε με μαρίζ. Ψήνουμε στους 180β.για μισή ώρα.Χτύπησα στο μίξερ μία σαντιγύ μόρφατ όπως γράφουν οι οδηγίες κι έβαλα στο ψυγείο να κρυώσει.Κρέμα σοκολάτα: Χτυπάμε 3 ασπράδια αυγών με μισή φλυτζανα ζάχαρη σε μαρέγκα. Σε μπεν μαρι λιώνουμε 300γρ κουβερτουρα και την ριχνουμε χλιαρή στα 3 κροκαδια αυγών που έχουμε χτυπήσει λίγο. Ρίχνουμε τη μαρέγκα και την περισσότερη σαντιγύ κι ανακατεύουμε με μαρίζ.Την έβαλα στο ψυγείο.Κρέμα μόκας: χτύπησα στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα 2 φλυτζάνες κρύα  κρέμα γάλακτος να γίνουν σαντιγί.Πρόσθεσα 2 κ.σ.νεςκαφέ διαλυμένο σε λίγο νεράκι και 2 κ.σ.κακάο και τα χτύπησα λίγο να ενσωματωθούν.Προσθέτω 2 φλυτζάνες άχνη ζάχαρη, συνεχίζω λίγο το χτύπημα και τέλος την σαντιγί που έμεινε κι ανακάτεψα...την έβαλα στο ψυγείο μέχρι να φτιάξω το σιρόπι: μισή φλυτζάνα νερό,2 κ.σ.ζάχαρη και 1 κ.σ. νεςκαφέ όλα μαζί να πάρουν μια βράση .Έκοψα το παντεσπάνι σε 3 κομμάτια σιρόπιασα το πρωτο κομμάτι, έβαλα κρέμα μόκας ,μετα το δεύτερο κομμάτι σιρόπι και κρέμα σοκολάτας και τέλος το τρίτο.. σιρόπι και κρέμα μόκας... Από πάνω έβαλα μία γκανάζ ... μία μικρή κρ.γάλακτος 200 ml.σε μικρό κατσαρολάκι και πριν αρχίσει να βράζει την αφαιρώ από το μάτι κι ανακατεύω μέσα 150 γρ.κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια.Την έριξα πάνω στο γλυκό και το έβαλα στο ψυγείο για μία ώρα τουλάχιστον.Αφού έσφιξε το έκοψα σε μέγεθος πάστας...


Συνταγή από Ελινα Σκλαβου 

ΜΑΓΕΙΡΟ-ΠΑΡΕΑ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χωριάτικες κοντές χυλοπίτες με κιμά.

Ανάποδη μηλόπιτα εύκολη και πεντανοστιμη

Η πιο αφρατη τυρόπιτα χωρίς φύλλο (χωρίς γιαούρτι)