Σταφιδοκέικ (φανουροπιτα) πεντανοστιμο

   Σταφιδοκέικ (φανουροπιτα) απίθανη 



Αυτή τη συνταγή για νηστίσιμο σταφιδοκεικ (φανουροπιτα) την είχα κάνει που την είχα τάξει πριν χρόνια . Την είχα βρει τυχαία την συνταγή και ειλικρινά είναι η πιο νόστιμη που έχω φάει. Οι κυρίες στην εκκλησία, όταν πήγα να την μοιράσω, με ρωτούσαν από που την αγόρασα και είναι τόσο νόστιμη... Είπαν ότι είναι από τις πιο νόστιμες που έχουν φάει...και όμως ήταν σπιτική από τα χεράκια μου. Είναι σούπερ μαλακό πεντανοστιμο.

  ❤️ Υλικά 👇🏻

· 1 κούπα ηλιέλαιο η σπορέλαιο (εκτός ελαιόλαδου)

· 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

· 1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη ή μιάμιση βάζω εγώ 

· 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

· ½ κούπα καρύδια ψιλοκομμένα

· ½ κούπα σταφίδα λευκή

· ½ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο

· 3/4 της κουταλιάς του γλυκού κανέλα

· 1 κούπα φυσικό χυμό πορτοκάλι

(Σουσάμι προαιρετικά) 



Εκτέλεση

Διαλύετε την σόδα μέσα στον χυμό πορτοκάλι.

Με το μίξερ χτυπάτε το λάδι με τη ζάχαρη ώσπου να λιώσουν οι κρύσταλλοι της ζάχαρης. Στη συνέχεια προσθέτετε τον χυμό πορτοκάλι με την μαγειρική σόδα και χτυπάτε για 3-4 λεπτά.



Σε ένα μπολ τοποθετείτε το αλεύρι με το ο γαρίφαλο, την κανελα, το καρύδι και την σταφίδα κι ανακατεύετε ώστε να ενωθούν τα υλικά.

Αλείφετε ένα ταψί 26 εκατοστών με λάδι (το οποίο θα σκουπίσετε με χαρτί κουζίνας) και απλώνετε ομοιόμορφα το μείγμα σας.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160-170°C και ψήνετε για 40-60 λεπτά. Προσέχετε τον χρόνο ψησίματος ανάλογα με την δύναμη του φούρνου. Θέλουμε να βγαίνει στεγνό το μαχαίρι από το κέντρο του κέικ


Συνταγή από Δέσποινα Μπο 

ΜΑΓΕΙΡΟ-ΠΑΡΕΑ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χωριάτικες κοντές χυλοπίτες με κιμά.

Ανάποδη μηλόπιτα εύκολη και πεντανοστιμη

Η πιο αφρατη τυρόπιτα χωρίς φύλλο (χωρίς γιαούρτι)