Smash burger
Smash burger
Υλικά
Ψωμάκια μπριός
Μοσχαρίσιος κιμάς
Φέτες τυρί τσένταρ
Πίκλες
Μπέικον
Μαρούλι
Ντομάτα
Κέτσαπ
Μουστάρδα
Αλάτι και πιπέρι
Λίγο λάδι (για το τηγάνι)
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε πολύ υψηλή θερμοκρασία.
Μόλις κάψει καλά, ψεκάζουμε με ένα μικρό "τσακ" λάδι για να μην κολλήσει ο κιμάς.
Παίρνουμε μια μπαλίτσα από σκέτο μοσχαρίσιο κιμά και την τοποθετούμε στο τηγάνι.
Καλύπτουμε την μπαλίτσα με λαδόκολλα και πιέζουμε με μια σπάτουλα πολύ καλά, ώστε να απλώσει και να γίνει ένα πολύ λεπτό μπιφτέκι.
Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και προσθέτουμε αμέσως αλάτι και πιπέρι.
Ψήνουμε το μπιφτέκι μέχρι να πάρει καλό χρώμα και γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
Τοποθετούμε μια φέτα τσένταρ αμέσως πάνω στο μπιφτέκι ώστε να λιώσει.
Εν τω μεταξύ, "καψαλίζουμε" ελαφρώς τα ψωμάκια μπριός στο τηγάνι, για να πάρουν χρώμα εσωτερικά και να γίνουν πιο τραγανά.
Απλώνουμε κέτσαπ και μουστάρδα στο κάτω ψωμάκι και προσθέτουμε πίκλες, μια φέτα ντομάτα και μερικά φύλλα μαρουλιού.
Τοποθετούμε το ζουμερό μπιφτέκι με το λιωμένο τσένταρ πάνω στα λαχανικά.
Σε άλλο αντικολλητικό τηγάνι, ψήνουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό και το προσθέτουμε πάνω από το μπιφτέκι.
Σκεπάζουμε το burger με το πάνω ψωμάκι και είναι έτοιμο
Συνταγή από Δέσποινα Μπο
ΜΑΓΕΙΡΟ-ΠΑΡΕΑ




Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου