Smash burger

                      Smash burger 





Υλικά


Ψωμάκια μπριός


Μοσχαρίσιος κιμάς


Φέτες τυρί τσένταρ


Πίκλες


Μπέικον


Μαρούλι


Ντομάτα


Κέτσαπ


Μουστάρδα


Αλάτι και πιπέρι


Λίγο λάδι (για το τηγάνι)




Εκτέλεση


Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε πολύ υψηλή θερμοκρασία. 


Μόλις κάψει καλά, ψεκάζουμε με ένα μικρό "τσακ" λάδι για να μην κολλήσει ο κιμάς.


Παίρνουμε μια μπαλίτσα από σκέτο μοσχαρίσιο κιμά και την τοποθετούμε στο τηγάνι. 



Καλύπτουμε την μπαλίτσα με λαδόκολλα και πιέζουμε με μια σπάτουλα πολύ καλά, ώστε να απλώσει και να γίνει ένα πολύ λεπτό μπιφτέκι. 


Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και προσθέτουμε αμέσως αλάτι και πιπέρι.


Ψήνουμε το μπιφτέκι μέχρι να πάρει καλό χρώμα και γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. 


Τοποθετούμε μια φέτα τσένταρ αμέσως πάνω στο μπιφτέκι ώστε να λιώσει.



Εν τω μεταξύ, "καψαλίζουμε" ελαφρώς τα ψωμάκια μπριός στο τηγάνι, για να πάρουν χρώμα εσωτερικά και να γίνουν πιο τραγανά.


Απλώνουμε κέτσαπ και μουστάρδα στο κάτω ψωμάκι και προσθέτουμε πίκλες, μια φέτα ντομάτα και μερικά φύλλα μαρουλιού.


Τοποθετούμε το ζουμερό μπιφτέκι με το λιωμένο τσένταρ πάνω στα λαχανικά.


Σε άλλο αντικολλητικό τηγάνι, ψήνουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό και το προσθέτουμε πάνω από το μπιφτέκι.


Σκεπάζουμε το burger με το πάνω ψωμάκι και είναι έτοιμο


Συνταγή από Δέσποινα Μπο 

ΜΑΓΕΙΡΟ-ΠΑΡΕΑ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χωριάτικες κοντές χυλοπίτες με κιμά.

Ανάποδη μηλόπιτα εύκολη και πεντανοστιμη

Η πιο αφρατη τυρόπιτα χωρίς φύλλο (χωρίς γιαούρτι)